Reports Centric

From EcommerceWiki

All Centric Reports


The New Store – Hoe kun je met technologie inspelen op consumentenbehoeften?

7 March 2016, Blue Paper, Document, 15 pages

Veel retailers worden geconfronteerd met veranderend consumentengedrag.

Technische ontwikkelingen gaan snel en worden massaal omarmd door de consument. Hoe kan de retailer hierop inspelen in de fysieke winkel? Welke technieken zijn zinvol om in te zetten en hoe meten we hoe effectief ze bijdragen aan de doelstellingen? In deze bluepaper vind je antwoorden op deze en andere vragen.

Tags: The New Store, Retail/Brand - Other, Dutch
Partners: ShoppingTomorrow, Centric

Download report

The new store

25 January 2016, Presentation, Presentation, pages

Hoe bepaalt u welke technologie uw waarde propositie versterkt, daarbij is het belangrijk om de toegevoegde waarde van technologie inzichtelijk te maken. Door de combinatie van inzichten van experts en concrete praktijkvoorbeelden, zetten we samen met u een hands-on paper neer. Daarmee ontdekt u makkelijker welke technologieën passen bij u als retailer.

Nieuwe technologieën volgen elkaar in razend tempo op. Aan u als retailer de uitdaging te kiezen welke van deze technologieën u inzet om uw klanten meer waarde te bieden.

‘De nieuwe winkel’ Tijdens deze presentatie bieden we u een raamwerk dat u helpt deze keuzes te maken. Op basis van de bevindingen van de expertgroep ‘The New Store’, laten we zien hoe u bepaalt welke technologie uw waardepropositie versterkt.

Meten is weten Natuurlijk is het daarbij belangrijk om de toegevoegde waarde van technologie ook inzichtelijk te maken. Daarom geven we u concrete voorbeelden van relevante KPI’s voor retailers.

Hands-on paper Door deze combinatie van inzichten van experts en concrete praktijkvoorbeelden, zetten we samen met u een hands-on paper neer. Daarmee ontdekt u makkelijker welke technologieën passen bij u als retailer.

Tags: The New Store, Dutch
Partners: Centric, Webwinkelvakdagen

Download report